Exo Terra Thermostat 300W

PT2457

Reptielen zijn ectotherm en gebruiken warmte van een externe bron om hun lichaamstemperatuur op een optimaal peil te houden

€ 32,95
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

De meeste reptielen gebruiken stralingswarmte, direct afkomstig van de zon, in combinatie met geleidingswarmte afkomstig van door de zon verwarmde oppervlakken zoals takken, stenen of andere structuren die warmte opslaan. Het voorzien van dit soortafhankelijke temperatuursgradiënt in het terrarium is een belangrijke factor om succesvol reptielen te houden.

Met de Exo Terra 100W/300W Elektronische AAN/UIT Thermostaat kan je een goed gecontroleerd verwarmingssysteem creëren dat jou toelaat om de vereiste temperatuurinstellingen te handhaven, gelijkaardig aan deze in een woestijn of in een tropische omgeving. De Thermostaat zal ook helpen om oververhitting en onderkoeling te vermijden gedurende warme zomerdagen of koude winternachten. De elektronische Triac schakelaar houdt de temperatuur op het gewenste peil met een veel hogere nauwkeurigheid, vergeleken met de gangbare thermostaten, en elimineert grove temperatuurschommelingen in het terrarium.Sluit je Heat Mat, Heat Cable of Ceramic Heater eenvoudigweg aan op de Exo Terra ON/OFF Thermostat, stel de gewenste temperatuur in en plaats de warmtesensor op de gewenste plek. De rode LED indicator zal oplichten wanneer het verwarmingstoestel werkt en zal uitdoven eenmaal de gewenste temperatuur is bereikt. De verzonken wijzerplaat van de thermostaat voorkomt onbedoelde wijzigingen van de temperatuurinstellingen wanneer men het toestel aanraakt. De waterdichte externe sensor kan veilig gebruikt worden in extreem vochtige terraria en aquatische setups.

De Exo Terra Thermostaat moet ingesteld worden volgens de behoeften van de dieren. Onderzoek grondig wat de gewenste optimale temperatuurzone (POTR) is voor jouw reptiel, zodat je de juiste temperatuurgradiënten kan creëren binnenin het terrarium. Dit zal je reptielen de mogelijkheid geven hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

 • Regelt nauwgezet de temperatuur in het terrarium
 • Ideaal voor gebruik met warmtematten en warmtekabels
 • Instelbaar van 20°C tot 35°C
 • Waterdichte externe sensor
 • Regelt verwarmingselementen tot max 300W

  Afbeelding:
 1. Verzonken wijzerplaat om onbedoelde wijziging en geknoei te vermijden
 2. Waterdichte externe sensor met snoer (185 cm lang)
 3. Rode LED indicator licht op als het verwarmingselement in werking is
 4. Ideaal voor gebruik met Warmtematten, Warmtekabels en Keramische Warmtestralers.

Specificaties

Geschikt voor verwarmingselementen tot 300 Watt.

Productdetails
PT2457
6 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: Hum001

Merk: Rainforest-frogs

Humidity control 2

Digitale hygrostaat met 2 schakelingen - 2 schakelingen voor een verschillende vochtigheidsinstelling dag/nacht - timer, tijdstippen worden aangegeven volgens standaardtijd - geïntegreerde schakelklok - luchtvochtigheid wordt continue aangegeven

Prijs € 79,95
Meer

Referentie: HB10895

Merk: Rainforest-frogs

ClimaControl

Met de ClimaControl kunnen naar keuze de luchtvochtigheid + temperatuur of de luchtvochtigheid + tijdklok worden geregeld. De luchtvochtigheidssturing behelst een veiligheidsschakeling voor aangesloten beregeningsinstallaties.

Prijs € 199,95
Meer